Beskedet: TV4 och C More släcks – ”de stjäl tv-julen”

0
37

I ett pressmeddelande säger Com Hem att man beklagar detta och att samtalen inte ”resulterat i en överenskommelse om de rättigheter våra kunder efterfrågar”.

”Vi ser positivt på att vi haft en första seriös dialog med Telia om ett förnyat avtal. Det är dock ett misslyckande för alla parter att kunderna hamnar i kläm, då vi ännu inte lyckats hitta en långsiktig lösning som säkerställer TV4:s tillgänglighet, och valfriheten för Sveriges tv-tittare”, skriver Tele2:s koncernchef Anders Nilsson i pressmeddelandet.

Han fortsätter:

”Vi kommer fortsätta göra allt vi kan för att hitta en långsiktig lösning som gör TV4 tillgänglig för alla, och under tiden kommer vi självklart kompensera våra kunder så gott vi kan”.

Tidigare under tisdagskvällen träffade Anders Nilsson Telias tillförordnade vd Christian Luiga och TV4-gruppens vd Casten Almqvist. Casten Almqvist ingår också i Telia Companys koncernledning och leder affärsområdet TV/Media. 

Enligt Com Hem/Tele2 hölls ett ”konstruktivt samtal” även om utgången inte resulterade.

Från TV4:s sida konstateras i ett pressmeddelande senare på kvällen att Com Hems beslut är ”riktigt tråkigt och onödigt”.

”Det är en sak att vi inte kommer överens, men det är oansvarigt att låta det gå ut över tittarna. Vi har gett Com Hem möjlighet att fortsatt att visa TV4 fritt fram tills den 10 januari. Att de inte ens väljer att ta emot denna julklapp visar att de hellre ställer in tv-julen för de miljoner svenskar som är deras egna kunder än att hitta en lösning.” 

Nedsläckningen är, enligt Casten Almqvist, ett sätt att bedriva opinion för att tillskansa sig rättigheter som Com Hem och Tele2 inte är beredda att betala för.

”Com Hem släcker TV4 trots att de får sända kanalen helt fritt och utan ett avtal fram tills den 10 januari. Det är ett helt obegripligt beslut”, säger Casten Almqvist VD TV4 och C More. 

Comments are closed.