Börsöppning runt nollan – bankaktierna tar plats i botten

0
22

Kullagerjätten SKF backar 0,3 procent efter att fler uppgifter kommit om att bolaget kan ha gjort sig skyldiga till kartellbildning i Indien, enligt en utredning av landets konkurrensmyndighet som Reuters tagit del av. Kartellen ska ha avsett prissättning. SKF har uppgett sig samarbeta med myndigheterna men bestrider att bolaget ska ha agerat felaktigt i frågan, enligt nyhetsbyrån.

Atlas Copco, som håller kapitalmarknadsdag på tisdagen, meddelade inför denna att bolaget står fast vid budskapet från kvartalsrapporten för det tredje kvartalet – att kundefterfrågan på kort sikt kommer att vara något lägre än i det tredje kvartalet. Bolagets A-aktie handlas kring nollan medan B-aktien backar 0,3 procent.

I övrigt på storbolagslistan OMXS30 är det investmentbolaget Kinnevik som ligger i topp med en uppgång på 0,6 procent. Sämre går det för bankaktierna som parkerar i botten. SEB, Nordea, Nordea och Swedbank innehar bottenplatserna på OMXS30 med nedgångar på mellan 0,6 och 1,0 procent.

Gruvbolaget Boliden backar 0,9 procent efter att Morgan Stanley har sänkt rekommendationen för aktien till jämvikt från tidigare övervikt.

It-bolaget Addnode stiger 2,1 procent efter att ett dotterbolag skrivet ett avtal med Skånetrafiken med ett värde på 120 miljoner kronor.

Forskningsbolaget Camurus stiger 5,2 procent sedan bolaget gått ut med att behandlingsresultat för läkemedlet Buvidal har nått det primära effektmåttet.

Eltel, som säljer tekniska tjänster till ägare av infrastrukturnät, har tecknat ett treårigt ramavtal inom telekom med en finländsk teleoperatör som uppges vara värt omkring 25 miljoner euro, enligt ett pressmeddelande. Aktien stiger 0,5 procent.

I fastighetssektorn har Nyfosa förvärvat fastigheter till ett totalt värde om 826 miljoner kronor till ett totalt värde om 826 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande. Totalt har bolaget förvärvat åtta fastigheter i Järfälla, Malmö, Härnösand och Sundsvall. Aktien stiger 1,0 procent

Comments are closed.