Dataspelsbolaget rusar på börsen: ”Gick som tåget”

0
27

Torsdagen bjöd på en lugn börsöppning. Strax efter 09.30 låg på storbolagsindex OMX30 på minus 0,3 procent medan det breda OMXSPI låg på minus 0,2 procent. 

Dagens stora rapportsmäll stod dataspelsbolaget Embracer för, som rapporterade ett rörelseresultat om 418 miljoner kronor. Det var betydligt bättre än väntade 338 Mkr enligt sex analytikers snittprognos, enligt Bloomberg News. Aktien klättrade 9 procent i öppningen.

”Våra egna varumärken gick som tåget. Vi har tjänat över en miljard kronor de senaste 12 månaderna, så jag firade med en kanelbulle och en cola i natt”, sa vd:n Lars Wingefors glatt till Di TV tidigare i morse.

Ett rapportbolag som det går mindre bra för är e-handelsbolaget Boozt. Den justerade rörelseförlusten kom in på 28 miljoner kronor i det tredje kvartalet, att jämföra med en justerad förlust på 25 Mkr i motsvarande kvartal i fjol. Den organiska tillväxten viker nedåt och landade på 22 procent.

”Det är fortfarande stora siffror. Vi är lite försiktiga inför fjärde kvartalet och går mot en ‘vanlig’ tillväxt. Men vi har varit lite förvånade över att marknaden i Danmark och Sverige mattades av under sommaren”, säger vd:n Hermann Haraldsson. Aktien rasade 10,9 procent i öppningen.

Andra rapporterande bolag var bilbesiktningsbolaget Opus, strålterapibolaget Raysearch och balkongbolaget Balco. 

Opus, vars rörelseresultat om 96 miljoner kronor var i linjerna med prognosen på 94 Mkr avancerade 0,8 procent. 

Balco, som gör inglasade balkonger, redovisade en minskad organisk tillväxt på 10 procent i kvartalet. Aktien tappade 2,9 procent i öppningen. 

Raysearch, som vinstvarnade förra veckan och därför inte bjöd på några överraskningar i rapporten som redovisade en rörelseförlust på 6,3 miljoner kronor, var upp 0,5 procent.

Morgonens vinnare på storbolagslistan, som hade många bolag i rött, var Securitas, som avancerade 0,7 procent, strax följt av Kinnevik på 0,4 procent. 

I botten fanns Autoliv på minus 2,1 procent följt av SSAB som tappade 1,3 procent. 

Den breda listan toppades av den krisande klädkedjan MQ, vars aktie var upp 4,3 procent. 

Comments are closed.