Erik Selin ökar i nischbanken – köper aktier för 130 miljoner

0
13

Erik Selin, som under den senaste tiden köpt aktier i flera nischbanker, äger 5,6 miljoner aktier i Resurs efter ökningen och det motsvarar cirka 2,8 procent av kapital och röster. Han är nu Resurs fjärde största ägare, enligt Holdings lista. Erik Selin dök upp i ägarlistan för flera år sedan, men det är särskilt under 2019 som han har köpt aktier i bolaget. 

Erik Selin är storägare i fastighetsbolaget Balder med drygt 36 procent av aktierna, ett innehav värt cirka 22 miljarder kronor. Han äger även en stor post i fastighetsbolaget Sagax. 

Därutöver äger Erik Selin aktier i bland annat en lång rad finansrelaterade Stockholmsnoterade bolag, däribland nischbankerna TF Bank, Resurs och Collector (där Balder är största ägare med 44 procent av aktierna i Collector) samt kredithanterarna Intrum och Hoist.

I en intervju med Dagens industri den 11 september sade Erik Selin att han gillar nischbankerna, men att han i egenskap av ägare inte har någon gemensam plan för dessa bolag.  

Noterbart är att Erik Selin under oktober även köpt en större post i Hemfosa. Han har förvärvat 480.000 aktier i fastighetsbolaget för cirka 50 miljoner kronor och hans innehav summeras därmed till 600.000 aktier, motsvarande 0,3 procent av kapital och röster i Hemfosa. 

Comments are closed.