Fastighetsaktier mot strömmen på röd börs

0
37

Dagens vinnare: 

• Bland Large Cap-bolagen är de idel fastighetsbolag i toppen av listan. Högst upp hittar vi Kungsleden som stiger med 1,9 procent följt av Klövern som stiger 1,8 procent och Fabege som är upp 1,2 procent. 

• På tisdagen var det även dags förrådsbolaget 24 Storage att göra entré på First North. Bolaget fick en lyckad start på karriären som noterat bolag och handlades vid tolvtiden för omkring 54,3 kronor per aktie. En uppgång på 15,5 procent jämfört med teckningskursen på 47 kronor. 

• Forskningsbolaget Pledpharma meddelade på tisdagen att bolagets asiatiska partner Solasia Pharma ingått ett exklusivt licensavtal med det japanska läkemedelsbolaget Marhu gällande kommersialisering av läkemedelskandidaten Pledox. Aktien stiger med 3,4 procent. 

• Exane BNP Paribas har enligt Bloomberg sänkt sin rekommendation av H&M till neutral från tidigare outperform. Riktkursen ligger dock kvar på 200 kronor. Aktien backar med 2,3 procent till omkring 189,5 kronor per aktie. 

• Bland de lite mindre bolagen rasar det krisande gamingbolaget Starbreeze med 16,4 procent. Tisdagens nedgång kommer i spåren av att bolaget på måndagskvällen flaggat för att bolaget på grund av begränsade resurser i dagsläget inte kommer klara att uppdatera konsolversioner av spelet Payday 2 så att det är i paritet med PC-versioner. 

• Forskningsbolaget Moberg Pharma drygade ut måndagens ras på 47,6 procent med att tappa ytterligare 5,2 procent. Nedgången kommer i spåren av att bolaget på måndagen presenterat fas 3-data som varken nådde upp till bolagets eller marknadens förväntningar. 

Comments are closed.