Försäkringsbolag drar in täckning för Norwegian-resenärer

0
20

Det är i ett brev till resebyråerna som Europeiska ERV informerat att man inte kommer täcka den ”utökade ansvarsförsäkringen” gällande bokningar gjorda med Norwegian från och med den 14:e januari nästa år. Europeiska hänvisar till rätten att göra generella undantag i försäkringsrätten. 

Orsaken till ställningstagandet är enligt Europeiska ERV att man inte längre kan återförsäkra sitt försäkringserbjudande för Norwegian, säger David Kraul, som är nordisk chef för kund- och skadeservice på bolaget till Check-in.

”Våra återförsäkringskontrakt för 2020 täcker inte längre för en eventuell konkurs för Norwegian, men allt annat täcks in”, säger han och tillägger att undantaget alltså bara gäller för den händelse att Norwegians finansiella ställning kraftigt försämras.

Vilket återförsäkringsbolag det gäller vill dock Europeiska ERV inte uppge.

David Kraul understryker också att beskedet i det första steget bara gäller danska resenärer, eftersom man i Finland och Norge inte erbjuder den utvidgade ansvarsförsäkringen alls. Gällande Sverige säger han att Europeiska kommer lämna besked under januari månad.

Norwegians kommunikationschef Andreas Hjørnholm säger till nyhetssajten att man är oförstående till Europeiska ERV:s åtgärd.

”Vi har förstått att Europeiska har skickat ut ett brev med ganska allvarliga insinuationer till sina kunder. Brevet är inte undertecknat och det har visat sig ganska besvärligt att få tag på någon på Europeiska som vill ta ansvar för brevet”, säger han.

Han ifrågasätter också timingen, med tanke på de historiska starka resultat som flygbolaget redovisat på sista tiden.

”Brevet framstår i bästa fall som icke trovärdigt och i värsta fall som totalt amatörmässigt”. 

Europeiska ERV ägs av Europäische Reiseversicherung som är en del av försäkringskoncernen ERGO, ett av Europas största försäkringsbolag.

Comments are closed.