Kris i flygbolaget – kan inte betala ut novemberlönerna

0
27

Hong Kong Airlines befinner sig i finansiell kris. Bolaget har bland annat beslutat att parkera en fjärdedel av sina plan samtidigt som man drar ner på flygningar för att få ordning på ekonomin.

Nu visar det sig att bolaget inte har kunnat betala ut lön för november månad till nära hälften av sina anställda. Anledningen till de uteblivna lönerna är enligt flygbolaget de stora demonstrationerna i Hongkong, som nu har pågått i närmare ett halvår.

”Hong Kong Airlines affärsverksamhet har påverkats hårt av den sociala oron i staden och en fortsatt svag efterfrågan på resor. Eftersom november är en lågsäsong har våra intäkter minskat avsevärt, vilket har påverkat löneutbetalningarna för månaden”, skriver bolaget i ett internmeddelande som South China Morning Post har tagit del av.

Flygbolaget hävdar att kabinbesättning och personal som är stationerad i utlandet kommer att få sin lön i tid, medan övrig personal får vänta till den 6 december. Totalt kommer 1.600 anställda, vilket motsvarar 45 procent av hela personalstyrkan, att få vänta på sina pengar.

De Hongkong-baserade flygbolagen har haft det tufft sedan de regeringskritiska protesterna bröt ut i våras. Under hösten har exempelvis Cathay Pacific vinstvarnat inte mindre än två gånger samtidigt som flygbolaget tvingats ställa in en planerad emission av företagsobligationer på grund av oron i regionen.

Comments are closed.