Mentorprogram ska ge nyanlända rätt jobb

0
10

Undersysselsättning är ett stort problem bland Kanadas många invandrare.

Men mentorprogram har hjälpt tusentals nyanlända till kvalificerade jobb.

I Toronto, Kanadas största stad, bor ungefär 6,4 miljoner människor om man räknar med omnejd. Av dessa har ungefär hälften invandrarbakgrund. Här finns 200 etniska grupper representerade som talar över 140 språk. 

Det är inte för intet som Toronto kallas världens mest multikulturella stad. Även en New York-baserad korrespondent imponeras av myllret av människor och utbudet av exotiska restauranger. 

En av dem som relativt nyss kommit hit är Maya. Hon är 24 år och nyutbildad sjukgymnast från Indien. Di träffar henne utanför arbetsförmedlingen i stadsdelen Cabbagetown i centrala Toronto. 

”Det är väldigt svårt att hitta ett ’riktigt’ jobb”, säger hon och menar att de få relevanta jobb som utannonseras kräver lång erfarenhet.

”De jobb som jag erbjuds är på olika food courts, på McDonald’s och på lager.”

Hon kom hit för åtta månader sedan för att avsluta sina studier. Sedan dess har hon jobbat deltid, men är nu ute efter en heltidstjänst för att kunna finansiera de licenser som krävs för att jobba som sjukgymnast i landet. Det tar ungefär två år.

”Myndigheterna måste göra mer för att hjälpa sådana som mig. Jag har studerat fem år på universitet i Indien, de måste förstå att jag är kapabel att bidra med något vettigt också under tiden.”  

Mayas öde liknar det som tycks drabba många högutbildade invandrare i Kanada: undersysselsättning. Toronto Region Immigrant Employment Council startades just för att lindra problemet, med systerorganisationer även på andra håll i landet. Sedan 15 år driver de ett hyllat mentorskapsprogram: Triec Mentoring Partnership.

Ungefär 2.000 nyanlända matchas varje år med frivilliga mentorer från lokala bolag. Efter tre månader med en mentor får i genomsnitt 77 procent av de deltagande invandrarna jobb i en sektor som matchar deras kvalifikationer inom sex månader.

”Det är en win-win för arbetsgivare och för immigranterna”, säger Yilmaz Dinc, som är ansvarig för partnerskapen med de deltagande bolagen.

”Mentorn hjälper till att navigera på arbetsmarknaden, att expandera personens nätverk och annat som krävs för att ta det där steget till ett kvalificerat jobb.”

I utbyte får de frivilliga bolagen och mentorerna tillgång till en underutnyttjad talangpool. Storbanker som Royal Bank of Canada och TD tillhör de arbetsgivare som bidragit med flest mentorer.

”Ofta handlar det om personer som är immigranter själva, som vill ge något tillbaka till samhället”, berättar Yilmaz Dinc. 

Trots ryktet om att kanadensares öppenhet mot immigranter menar han att arbetsgivare fortfarande är tveksamma till att anställa personer utan en kanadensisk organisation på cv:t, även om de har de rätta kvalifikationer och talar engelska. 

”En mentor kan öppna de annars stängda dörrarna”, säger han.

Comments are closed.