Miljonsmäll för storblankaren efter Vitrolife-rusningen

0
14

Enligt ägardatatjänsten Holdings senaste uppdatering har Brummerfonden Bodenholm Capital sedan halvårsskiftet successivt utökat sin korta position i bolaget till att blanka 0,88 procent av kapitalet, motsvarande drygt 955.000 aktier.

Aktien handlas vid 13.50-tiden på onsdagen för 198,40 kronor. Baserat på det har blankningsposten, sedan gårdagens stängningskurs, tappat drygt 38,6 miljoner kronor i värde.

När Bodenholms förvaltare Per Johansson pekade ut blankningskandidater i en Di-intervju i slutet av augusti, nämnde han just Vitrolife.

”Tillväxten ser ut att ha bromsat i kärnverksamheten, kassaflödena blir sämre och sämre. Sedan blir man orolig för bolag som har så stor andel av försäljningen i ett land som Kina. Mycket annat med Kina-exponering har gått ner men den här ligger nära toppen”, sa Per Johansson.

När bolaget presenterade siffrorna för det tredje kvartalet visade det sig att den organiska tillväxten uppgick till 15 procent samtidigt som kassaflödet från den löpande verksamheten stärktes till 151 miljoner kronor från 86 Mkr i motsvarande kvartal i fjol. Enligt bolaget ökade försäljningen i region Asien med 4 procent i lokala valutor och uppgick till 89 Mkr.

Vitrolife-aktien hade fram till dagens rapportrusning stigit 7,5 procent sedan årsskiftet. Sedan 1 januari är aktien därmed upp knappt 35 procent.

Di har varit i kontakt med Per Johansson som inte vill kommentera blankarpositionen.

Comments are closed.