Nederländerna överväger utökad ”cooling off”-period

0
34

Den nederländska regeringen överväger en utökning av den föreslagna ”cooling off”-perioden för operatörer som tidigare bötfällts i landet. Det skriver branschsajten Gaming in Holland.

Under ett möte i det nederländska underhuset på onsdagen diskuterades frågor rörande implementeringen av den nya spellagen.

Det har tidigare sagts att operatörer som illegalt vänt sig till spelare i landet efter den 1 juli 2018 och bötfällts för detta ska vara föremål för en två är lång så kallade ”cooling off”-period och inte kunna ansöka om licens omedelbart när licensansökningsperioden börjar. 

Syftet skulle vara att gynna de operatörer som följt lagen och ge dessa en fördel på den omreglerade marknaden.

I och med att lagen har dragit ut på tiden och inte väntas träda i kraft förrän den 1 januari 2021, och med start i praktiken i juli samma år, innebär det att flera av de internationella aktörer som bötfällts skulle kunna få en licens och starta upp verksamhet samtidigt som de operatörer som inte har bötfällts.

Enligt Gaming in Holland finns en utbredd politisk önskan att gynna de inhemska spelbolagen när marknaden väl öppnar upp och i mötet på onsdagen lovade minister Sander Dekker att lyfta frågan med landets spelmyndighet (KSA) och undersöka huruvida det är möjligt att ge de bötfällda bolagen negativa konsekvenser för sina tidigare förseelser, och därmed ge en fördel till de inhemska aktörerna.

Flera svenska operatörer så som Betsson, Kindred och Leo Vegas har varit föremål för sanktioner och bötfällts i Nederländerna. Sedan dess har samtliga upphört med de aktiviteter som anses olagliga av KSA, och bolagen har vid ett flertal tillfällen sagt att det är osannolikt att de kommer att påverkas negativt av en ”cooling off”-period.

Comments are closed.