Nervositeten ökar på Wall Street – terminerna på minus

0
28

USA-presidenten Donald Trump väntas hålla ett möte med sina rådgivare i handelsfrågor under torsdagen för att diskutera planerna på att införa tullar den 15 december på kinesiska varor för omkring 160 miljarder dollar, enligt Reuters källor.

Vid 14.45-tiden noterades terminerna för Dow Jones industriindex, det bredare S&P 500 och Nasdaq 100 0,1-0,2 procent lägre.

Beskeden från centralbankerna Federal Reserve, på onsdagskvällen, och från ECB på torsdagseftermiddagen om att styrräntorna lämnas oförändrade var i linje med förväntningarna. Marknaden tog fasta på Feds signaler om att räntorna kan hållas nere under en längre period.

Före USA-börsernas öppning vändes också investerarnas intresse mot ECB-chefens Christine Lagardes uttalanden vid ECB:s presskonferens. Huvudbudskapet från den nytillträdda ECB-chefen var att det finns vissa tecken på ekonomisk stabilisering.

Amerikansk statistik visade också att producentpriserna i USA var oförändrade i november. Analytikerna hade räknat med att priserna skulle ha stigit 0,2 procent, enligt Bloomberg News.

Bland enskilda aktier i förhandeln gick Delta Air Lines upp 2,1 procent. Flygbolaget räknar med att trenden fortsätter 2020, var budskapet inför torsdagens investerardag där bolaget också levererade vinst- och försäljningsprognoser som överträffade konsensusestimaten.

Teknikjätten Apple backade drygt 1 procent. Enligt Credit Suisse har försäljningen av Iphone i Kina rasat med 35,4 procent i november, jämfört med samma månad i fjol. 

Sportklädesbolaget Lululemon, som är mest känt för sina yogakläder, sänkte på onsdagen prognoserna för det fjärde kvartalet samtidigt som kvartalsrapporten för tredje kvartalet visade försäljningstillväxt. Lululemon var ned 3,3 procent i torsdagens förhandel.

Comments are closed.