Orexo köper rättigheterna för vorvida i USA

0
25

Detta följer ett tidigare avtal med Gaia från augusti 2019, avseende de exklusiva globala kommersiella rättigheterna till OXD01, en ny digital terapi som är under utveckling för behandling av opioidberoende. 

Enligt det nya avtalet kommer Orexo att ansvara för myndighetsgodkännande och kommersialisering av vorvida i USA. Gaia kommer att ha rätt till en förskottsbetalning samt delmålsbetalningar och royalties. Orexo och Gaia kommer att starta en dialog med FDA för att fastställa vägen till godkännande. 

Vorvida, med Orexos projektnummer OXD02, är en helautomatiserad digital terapi utvecklad av Gaia baserad på företagets egenutvecklade AI-expertsystem Broca. 

”Vi gör nu en satsning inom området digitala terapier genom att bygga upp en portfölj av produkter som jag förväntar mig kommer att bli en ansenlig affär för Orexo på medellång sikt. Samtidigt som vi kommer att investera för att öka vår förmåga inom det digitala området kommer vi givetvis också att utnyttja vår framgångsrika kommersiella infrastruktur för att göra våra digitala behandlingar till en succé i USA”, kommenterar Nikolaj Sørensen, vd för Orexo.

Comments are closed.