Sänkt rek för Netflix: Spås förlora 4 miljoner prenumeranter 2020

0
37

Det är mäklarfirman Needham and Co som fäller domen då de sänker riktkursen till ”underperform”. Enligt Needhams analytiker Laura Martin kan den ökande konkurrensen från Apple tv och Disney leda till ett tapp på upp mot 4 miljoner prenumeranter.

Netflix hade 60,6 miljoner betalande prenumeranter i USA när de stängde det tredje kvartalet den 30 september i år, vilket motsvarar en tredjedel av den globala kundstocken.

Sänkningen kommer dagen efter att Netflix erhållit 17 nomineringar till Golden Globe-priserna för bästa tv-serie och film, vilket inkluderar Martin Scorseses ”The Irishman”. Netflix satsning på eget material har byggt på skuldberget som vid kvartalsrapporten växt till 12,4 miljarder dollar.

Policyn att inte ha externa annonsörer tvingar in Netflix i ett premiumprissegment som kommer leda till ett tapp i den mest lönsamma marknaden, menar Laura Martin.

”Netflix prisspann mellan 9 till 16 dollar per månad är ohållbart”, forsätter hon och tillägger att bolagets nyliga rättighetsförluster av tv-serierna ”The Office” och ”Friends” kan skada bolagets värdering. 

Comments are closed.