Små rörelser på Nordenbörserna

0
34

De nordiska börserna höll sig i likhet med Stockholmsbörsen på torsdagen nära nog vid oförändrade indexnoteringar. Fokus för marknaden fortsatte att ligga på handelsförhandlingarna mellan USA och Kina. Det regionala samlingsindexet VINX30 sjönk 0,1 procent till 975.

I Norge var OBX ned 0,5 procent.

Odfjell Drilling redovisade att driftsresultat på 47 miljoner dollar för årets tredje kvartal, och en omsättning på 215 miljoner dollar. Det var starkare än konsensus, som var ett driftsresultat på 35 miljoner dollar och intäkter på 206 miljoner. Odfjell steg omkring 1 procent.

”Det måste sägas ha varit ett bra kvartal. Det var bra på översta raden och i helhet verkar det ha varit en bra performance”, sade analytikern Magnus Olsvik på Kepler Cheuvreux.

Frontline sjönk 0,3 procent, efter att även ha backat något efter sin kvartalsrapport på onsdagen. En rad mäklarhus har dock uppjusterat sina kursmål för aktien efter rapporten – bland annat nämner Kepler Cheuvreux Frontline som sin favoritrederiaktie, och riktkursen 160 norska kronor upprepas liksom köprekommendationen. Även Pareto höjde sin riktkurs.

I Köpenhamn vände Ambu och Mærsk Drilling onsdagens nedgångar till uppgångar. Indexet som helhet rörde sig måttligt och var upp 0,1 procent.

De senaste tre handelsdagarna har det danska storbolagsindexet slutat på rekordhöga nivåer och enligt ABG Sundal Colliers aktiechef Tue Østergaard har det särskilt varit den låga räntenivån som bidragit till att lyfta aktierna. 

I Helsingfors ledde Valmet bland aktierna på plus, följt av Tieto och Konecranes. På minussidan var det större rörelser, med nedgångar på 3,7 respektive 3,2 procent för Nokian Renkaat och Outokumpu.

Comments are closed.