Tele2 skeptiska till den tidiga julklappen från TV4

0
35

På måndagen intervjuades såväl Anders Nilsson, vd för Tele2 som äger Com Hem, och Mathias Berg, operativ chef på TV4, i Ekonomistudion i Di tv. Detta med anledning av konflikten som uppstått efter att parterna inte kunnat enas om något nytt avtal för Com Hems kunder. 

Under intervjun menade Anders Nilsson att bakgrunden till att de inte kunnat enas, är att Tele2:s konkurrent Telia numera äger TV4. Detta tillbakavisades av Mathias Berg som i sin tur menade att Tele2 bedriver opinionsbildning med svenska folket som gisslan. 

Om parterna inte kunde enas om ett nytt avtal, skulle TV4 släckas ned för Com Hems kunder under natten till onsdag. Men i ett pressmeddelande från TV4 skriver kanalen att de skickat ett brev till Anders Nilsson i vilket de ger Com Hem rätt att distribuera TV4 utan ersättning fram tills den 10 januari. Nyheten meddelades först i Nyhetsmorgon i TV4 under tisdagsmorgonen. 

Tele2 ställer sig skeptiska till den ”tidiga julklappen” som TV4 kallar det. 

”Det har inte skett några förhandlingar, man har inte haft det här uppe på något möte eller diskuterat det med oss”, säger Joel Ibson, kommunikationsansvarig på Tele2. 

Han berättar att Tele2 ser en risk i att julklappen i fråga bara är en skenmanöver för att förhala förhandlingarna under den annonstäta julen och att de just nu kontaktar TV4 för att bekräfta innehållet i paketet. 

”Om det visar sig att den här julklappen innehåller de rättigheter vi behöver för att digitalisera och för att våra kunder ska kunna se på TV4 på ett sätt de själva vill framöver, då kan vi definitivt tänka oss att ta emot julklappen. Men eftersom att det fortfarande inte skett några förhandlingar och detta bara kommunicerats ut genom TV4:s egna mediekanaler så är vi avvaktande”, säger Joel Ibson. 

Hotet om nedsläckning av TV4 under natten till onsdagen för Com Hems kunder kvarstår. 

Comments are closed.