Weworks toppar stäms av minoritetsägarna

0
24

Minoritetsägarna i den floppade kontorsuthyrningsjätten såg sina tillgångar sjunka med 87 procent. I den gemensamma stämningen, vars talan förs av en före detta anställd, anklagas Weworks ledning för att ha låtit Softbank ta kontrollen över bolaget till ett rea-pris och för att ha godkänt Adam Neumanns generösa fallskärm på 1,7 miljarder dollar. 

Bolaget ställde in sin börsnotering den 30 september efter att investerare fått kalla fötter gällande Weworks affärsmodell. Storägaren Softbank, som investerat i Wework sedan 2017, tog kontroll över bolaget den 22 oktober genom att investera 5 miljarder dollar i nyemitterade och befintliga aktier

Upplägget innebar även att Softbank köpte aktier för 1 miljard dollar i moderbolaget We av Adam Neumann. Softbank gick samtidigt med på att tillhandahålla Adam Neumann en kredit på 500 miljoner dollar, för att hjälpa honom att återbetala en lånefacilitet på samma summa till JP Morgan. Adam Neumann gavs även en ersättning för konsulttjänster från Softbank på 185 miljoner dollar.  

Värderingen av bolaget ligger i dag på 5,9 miljarder dollar. Så sent som i januari värderades bolaget till 47 miljarder dollar, motsvarande 455 miljarder kronor.

Comments are closed.